top of page

Riddertoernooi bij de Posthoorn

Ridder Thomas van Kasteel Verrevanhyr heeft een belangrijke opdracht van de Koning gekregen: een riddertoernooi organiseren en de jarige tot ridder slaan. Jullie worden ontvangen door ridder Thomas in de ridderzaal van Taverne de Posthoorn in Oisterwijk, de plek waar ridders en reizigers komen eten en drinken tijdens hun lange reizen.

 

Na een warm welkom mogen de kinderen hun eigen cakeje versieren en opeten. Strijders moeten namelijk goed gegeten hebben voordat ze op toernooi gaan. Ook is er bij de ontvangst de tijd om de cadeautjes uit te pakken.

 

Hierna krijgen de kinderen een les zwaardvechten. Dit doen we met houten zwaarden. Daarna staat er boogschieten op het programma. Speciaal hiervoor heeft Thomas kinderbogen meegenomen. Na wat oefenen op de doelen mogen jullie zelfs Thomas proberen te raken. Tot slot volgt een oefening lanswerpen, waarbij de kinderen met hun lans de draak moeten raken. ​Tussendoor vertelt Thomas volop over zijn avonturen als ridder.

 

Dan volgt een ridderlijk avondmaal in de ridderzaal: friet met snacks, en als echte ridders mogen jullie met je handen eten. Is er na het eten nog tijd over, dan kunnen we nog een spelletje doen in ridderthema of mogen de kinderen vrij spelen in de speeltuin. Tot slot slaat Thomas alle kinderen tot Ridder van Kasteel Verrevanhyr.

Inclusief de ontvangst en het avondeten duurt dit feestje 3 uur. Bij slecht weer kunnen we een groot deel van het feestje binnen houden. Zijn er kinderen die graag een prinsessenjurk dragen? Geen probleem. Ridder Thomas zorgt naast ridderhesjes ook voor prinsessenjurken. Het feestje is geschikt voor 6 t/m 10 kinderen in de leeftijd t/m 8 jaar.

 

Dit feestje is een samenwerking met Taverne de Posthoorn in Oisterwijk.

Prijs: 20,50 per kind

Adviesleeftijd: t/m 8 jaar

Ridder Thomas met schild
bottom of page